Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til studiekurser
Kursusbeviser for studerende
Betaling hver 6. måned
99,83 kr. pr. måned
Ingen afmeldingsfrist
Køb Student (DKK 99,83)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
699,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv en måned gratis
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
999,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 1 måneder
Prøv en måned gratis
eller

  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Om kurset

Udgivet d. 2018-09-06
Ajour d. 2020-09-20

Den nye ferielov

2 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

 -  16 anmeldelser

På kurset får du et overblik over baggrunden for den nye ferielov, der træder i kraft 1. september 2020 og konsekvenserne af samtidighedsferie, herunder den særlige overgangsordning, der trådte i kraft 1. januar 2019. Du får en detaljeret gennemgang af ferielovens principper, lønmodtagerbegrebet, og de nye regler for optjening og afholdelse af ferie, herunder forskudsferie, feriepenge og ferie ved opsigelse, samt indefrysning af ferie.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Del 1 - Baggrund, særregler mv.

I første lektion vil underviser Anne Marie Abrahamson gennemgå: baggrunden for den nye ferielov, sammenligning af den nye og den gamle ferielov, de særregler der findes i den nye ferielov, overgangsordning og fonden. Som forberedelse til dette kursus er det en fordel at have adgang til den gamle og den nye ferielov. Baggrunden for den nye ferielov stammer fra uoverensstemmelser med EU - samt en traktatkrænkelsessag mod Danmark, hvorefter Danmark nedsatte et udvalg til at bringe ferieordningen i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser. 

ca. en time

2.  Del 2 - Overgangsordningen

Anden og sidste lektion omhandler overgangsordningen, som er overgangen fra forskudt ferie til samtidighedsferie. Der gennemgås de ekstra 25 dages ferie - samt hvilke hensyn man skal tage til de offentlige finanser, når man går fra den ene lov til den anden.  Andre emner på lektionen omfatter: overførsel af ferie, opgørsel af hensatte midler, opgjorte feriepenge, samt den fond der er oprettet i forbindelse med den nye ferielov. 

9 minutter
Anne Marie Abrahamson

Advokat (L) og Partner hos Lundgrens

Anne Marie Abrahamson er en fagligt anerkendt advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret. Hun yder rådgivning til såvel danske som internationale klienter inden for alle områder af ansættelsesretten og har desuden en særlig interesse for offentlig ansættelsesret og persondataret.