Den nye virksomhedsskattelov
Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til alle kurser
Ingen kursusbeviser
Bindingsperiode på en måned
Køb Student (DKK 199,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Bindingsperiode på et år
Prøv en måned gratis
  • Sikker betaling gennem ePay A/S
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Den nye virksomhedsskattelov

 -  16 anmeldelser

Den nye virksomhedsskattelov gennemgår de lovændringer, der blev vedtaget i 2014 og i 2016, hvor Folketinget vedtog ændringer til virksomhedsskatteloven, som skulle være et indgreb mod utilsigtet udnyttelse af virksomhedsordningen ved indskud af privat gæld m.v.

Lovindgrebet kan betyde en fremrykning af beskatningen, og at man ikke kan opspare sit overskud i virksomhedsskatteordning, hvorfor det er særdeles vigtigt, at man som rådgiver kender denne lov i detaljer.

Herudover skal der for indkomståret 2016 træffes beslutning om fra hvilket tidspunkt, lovændringen i 2016 skal træde i kraft, hvilket kræver et indgående kendskab til begge lovændringerne, så man kan hjælpe klienten med at træffe det rigtige valg.


Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

1.  En introduktion til den nye lov

I den første lektion giver Jørgen en introduktion til den nye lov. Han kommer ind på reglerne om rentekorrektion, negativ indskudskonto og sikkerhedsstillelser.

2.  Sikkerhedsstillelser mv.

I Lektion 2 gennemgår Jørgen de andre forhold på hvornår man er ramt af sikkerhedsstillelser. Derudover gennemgår han hvornår en kaution er en sikkerhedsstillelse og på de undtagelsesregler og ikræfttrædelsesregler der findes på området. Til sidst gennemgår Jørgen spørgsmålet om hvilken ikræfttrædelsesregel man skal vælge på det nye lovkompleks og om man skal bruge den mulighed som hedder omvalg.

3.  Praktiske eksempler og beskatning

I den sidste lektion gennemgår Jørgen praktiske eksempler på hvordan man kan blive ramt af loven. Derudover vil der blive kigget på hvordan beskatningen forløber, hvis man har foretaget sikkerhedsstillelser og hvordan det påvirker den måde du hæver på og den måde du bliver beskattet.

Senior Tax Manager og partner hos TVC Advokater

Torben Bagge er advokat (H), partner i TVC Advokatfirma, bestyrelsesformand og leder af firmaets skatteafdeling, som p.t. består af mere end 20 specialiserede jurister inden for skatte- og afgiftsret. Han blev uddannet advokat i 1998. Torben bistår virksomheder, privatpersoner og professionelle rådgivere med førelsen af skatte-, moms- og afgiftssager i det administrative klagesystem og ved domstolene. Herudover har han bred erfaring med rådgivning vedrørende en lang række skatte- og afgiftsmæssige problemstillinger. Torben er herudover forfatter til en lang række artikler om skatteret, primært offentliggjort i TfS og Revision & Regnskab. Han er desuden tilknyttet Aarhus Universitet som ekstern lektor i skatteret og offentlig ret, ligesom han er fast underviser på Master i SKAT. Endvidere er Torben medlem af bestyrelsen for Danmarks Skatteadvokater samt hyppigt anvendt som skatteekspert i medierne.

Anbefalede kurser