Brian Nygaard Oswald

Brian Oswald er en erfaren foredragsholder og skribent. Han er tidligere advokat, men underviser nu på fuld tid. Hans varemærke er at undervise i kompliceret jura på en letforståelig måde. Han har udgivet mange juridiske bøger og underviser på ca. 80-100 kurser årligt og har gjort det de sidste mange år. Hans tre specialer er persondata, inkasso/retssager og forældelse.

Kurser

Opdatering: En praktisk guide til persondataforordningen

Persondata flyder rundt i en lind strøm i e-mails, på sociale medier, på hjemmesider osv. – og ofte gemmes de til evig tid. Reglerne for behandling af persondata er komplicerede og skrappe – du får kæmpe bøder for ikke at overholde dem.  På dette kursus gennemgår vi de grundlæggende regler omkring persondata, forklaret på almindeligt dansk.  Du får et overblik over de vigtigste regler og får en masse tips og hjælp til, hvad du skal gøre for at overholde reglerne.  Mål Målet er at give dig en bred indføring i grundbegreberne i Databeskyttelsesloven – på en letforståelig måde og med fokus på praktiske udfordringer og løsninger. Der vil ikke være nogen fine ord, men kun en masse information, som du (forhåbentlig) kan bruge til noget i praksis.  Under kurset bliver du opfordret til at lave en ”to-do-liste” med de ting, du bør tage fat på i din virksomhed/organisation osv. Du vil derfor efter kurset kunne identificere en række områder, hvor du skal ændre ting hos dig/jer, og vil modtage hjælp til, hvad du skal gøre. Kursusindhold Vi gennemgår bl.a.: Skal man have samtykke til at sende (visse) e-mails?  Hvornår skal e-mails krypteres? Hvornår skal man slette oplysninger? Hvad er en ”følsom” oplysning?  Hvornår må man bruge personnumre i sagsbehandlingen? Skal man låse alle skaber med mapper og papirer? Hvad siger reglerne om at tage billeder og fx offentliggøre dem på en hjemmeside eller på Facebook? Hvor tit skal man skifte kode til sine programmer? Må man sende en mail CC (og ikke BCC)? Hvilke rettigheder har en person i forhold til behandling af sine data? Gælder reglerne også for det, man laver i ens privatliv? Hvor store er bøderne for overtrædelse?

Brian Nygaard Oswald

5 kursustimer

Persondata fra A-Z

Persondata flyder rundt i en lind strøm i e-mails, på sociale medier, på hjemmesider osv. – og ofte gemmes de til evig tid. Reglerne for behandling af persondata er komplicerede og skrappe – du får kæmpe bøder for ikke at overholde dem.  På dette kursus gennemgår vi de grundlæggende regler omkring persondata, forklaret på almindeligt dansk.  Du får et overblik over de vigtigste regler og får en masse tips og hjælp til, hvad du skal gøre for at overholde reglerne.  Mål Under kurser bliver du opfordret til at lave en ”to-do-liste” med de ting, du bør tage fat på i din virksomhed/organisation osv. Du vil derfor efter kurset kunne identificere en række områder, hvor du skal ændre ting hos dig/jer, og vil modtage hjælp til, hvad du skal gøre. Kursusindhold Vi gennemgår bl.a.: Skal man have samtykke til at sende (visse) e-mails?  Hvornår skal e-mails krypteres? Hvornår skal man slette oplysninger? Hvad er en ”følsom” oplysning?  Hvornår må jeg bruge personnumre i min sagsbehandling? Skal jeg låse alle skaber med mapper og papirer? Hvad siger reglerne om at tage billeder og fx offentliggøre dem på en hjemmeside eller på Facebook? Hvor tit skal man skifte kode til sine programmer? Må man sende en mail CC (og ikke BCC)? Hvilke rettigheder har en person i forhold til behandling af sine data? Gælder reglerne også for det man laver i ens privatliv? Hvor store er bøderne for overtrædelse?

Brian Nygaard Oswald

3 kursustimer

Persondata i forlængelse af COVID19

Hvordan håndterer man personoplysninger under og efter corona-krisen, uden at bryde Databeskyttelsesloven? På dette kursus gennemgår vi nogle af de problemstillinger, der opstår persondataretligt, når man vil behandle personoplysninger om coronasmitte, herunder fx for ansatte, for lærere, for elever mv., samt øvrige problemstillinger relateret hertil såsom brug af hjemmearbejdspladser. Du vil få et bud på nogle præcise svar på, hvad du må, og hvad du ikke må.  Mål Efter kurset vil du være i stand til at håndtere oplysninger om persondata om corona-smitte på en måde, som overholder reglerne i Databeskyttelsesloven.  Kursusindhold Vi gennemgår bl.a.: Hvornår er oplysning om corona-smitte en følsom oplysning, og hvornår er det en ikke-følsom? Kræver det altid samtykke for at man må omtale eller videresende oplysninger om corona-smitte? Princippet om dataminimering.  Hjemmearbejdsplads: Hvad skal man være særligt opmærksom på. Omtale af corona-smitte i privatlivet (fx på Facebook). Oplysningsforpligtelsen ved indsamling af oplysning om corona-smitte. Problemer med at overholde frister grundet nedsat bemanding.

Brian Nygaard Oswald

2 kursustimer

Videomøder

Hvordan holder man et video-møde? Hvilket program skal man vælge? På dette kursus gennemgår vi, hvordan man holder et video-møde. Særligt under corona-krisen fik video-møder sit store gennembrud, og det er kommet for at blive.  PÅ kurset får en gennemgang af fire af de bedste programmer, herunder en praktisk demonstration samt en anbefaling af, h vad man skal vælge.  Mål Efter kurset vil du være i stand til at holde et video-møde på egen hånd, herunder at dele et slideshow, navigere rundt med mange deltagere, vise hjemmesider for de andre, tegne en graf, bruge mobilen, og meget mere….  Kursusindhold Vi gennemgår bl.a.: Hvad er et video-møde og hvad skal det bruges til? Hvordan forbereder man sig til et video-møde? Hvilke ikoner vil man typisk støde på i video-møde-programmer?  Praktisk demonstration af brugerfladen i fire af de mest brugte programmer: Zoom, Pexip, Jitsi og WhereBy.  Praktisk demonstration af, hvordan man holder et video-møde i Zoom, Pexip, Jitsi og WhereBy. Idéer til andre programmer (end disse fire). En anbefaling: Hvad skal du vælge!

Brian Nygaard Oswald

0 kursustimer

Anbefalede kurser