Kommende CEO i Deloitte Danmark: "Fremtidens revisor vil blive målt på impact og ikke på antallet af arbejdstimer"

Kommende CEO i Deloitte Danmark: "Fremtidens revisor vil blive målt på impact og ikke på antallet af arbejdstimer"
13. december 2022

D. 1. juni 2023 tiltræder der en ny adm. direktør i Danmarks største revisions- og rådgivningshus: Deloitte. Den 44-årige Aarhusianer Christian Jensby bliver Deloitte Danmarks nye CEO, hvor talentudvikling, innovation og fornyelse vil stå øverst på dagsordenen. 

 

Hvordan har din vej været til en af de absolutte topposter i revisorbranchen?

”Deloitte er jo både revision og rådgivning, og jeg bliver CEO for et samlet Deloitte Danmark. Når man ser på min karriere, så har jeg taget en temmelig traditionel karrierevej og med få afstikkere været i Deloitte i så mange år, at det er her, jeg føler mig hjemme. Men jeg bliver en utraditionel CEO fra et helt snævert revisionssynspunkt, fordi jeg ikke er statsautoriseret revisor. I 2004 blev jeg cand.merc.aud. fra CBS og brugte de første år af min karriere i forskellige revisor-, konsulent- og controllingroller. Jeg har også været økonomichef, og siden 2020 har jeg været leder af Clients & Industries og medlem af topledelsen i Deloitte.”

 

Hvem er det som person/menneske, som Deloitte får i dig som ny CEO?

”For det første er jeg en kæmpe tal- og datanørd – det kommer vi ikke uden om. Men det, jeg kommer til at fokusere på, er hele det økosystem, vi har omkring talent, udvikling og diversitet. Både i Deloitte og i branchen. Jeg er drevet af at gøre en forskel, og her har vi i mine øjne rigtig meget at byde på, når det kommer til at indfri de menneskelige potentialer inde i Deloitte og i de generationer af nye medarbejdere, som vi ansætter. Min ambition er, at vores talenter for alvor kommer til at mærke et øget fokus på deres udvikling, når jeg sætter mig i stolen.”

 

Vi har kunnet læse, at talentagendaen vil blive et af dine fokuspunkter. Hvordan ser du, at revisorbranchen vil skulle tilpasse sig til fremtidens arbejdsmarked og hvilke krav tænker du, at fremtidige medarbejdere vil stille til deres arbejdsgivere?

”Revisorbranchen står allerede nu med håret i postkassen forstået på den måde, at den har været for langsom til at tilpasse sig de forventninger og krav, som har vundet indpas på arbejdsmarkedet de senere år. Så lige nu er det en udfordring dels at få de unge til at vælge revisoruddannelsen, dels at gå den klassiske karrierevej som revisor. Morgendagens talenter er ikke indstillede på at arbejde 80 timer om ugen. Men de vil gerne arbejde intenst i perioder, så længe motivationen er der, ambitionerne får plads til at vokse, og det giver mening. Der ligger et stort kulturarbejde foran os for at vende skuden, og vi skal anlægge et nyt perspektiv på både uddannelse og karriereforløb. Men jeg er optimistisk – bl.a. fordi vores revisionsledelse allerede arbejder målrettet på at ændre rammebetingelserne.”

 

Hvordan ser du i øvrigt fremtiden i revisorbranchen?

”Jeg tror, at fremtidens revisor kommer til at rykke endnu længere væk fra rugbrødsarbejdet og i større grad supplere regnearkene med rådgivningsydelser, tværgående services og opgaver af høj kompleksitet. Den indholdsmæssige udvikling kommer til at følges ad af forandringer i kulturen og ånden – f.eks. vil fremtidens revisor blive målt på impact og ikke på antallet af arbejdstimer. Og så vil det forhåbentlig blive et meget mere mangfoldigt og inkluderende fagfællesskab. Vi må aldrig glemme at revision og den rådgivning der lægger sig tæt op af revision er super spændende og enormt vigtigt for sammenhængskraften i hele vores samfund.”

 

Hvad får du tiden til at gå med, når du ikke er på arbejde?

”Jeg henter min energi og har min familie i Aarhus, hvor vi bor tæt ved vandet sammen med vores to hunde. Fritiden bruger jeg derfor oftest hjemme i Aarhus. Jeg elsker sport af enhver slags, og særligt cykling står højt på min liste.”

Del denne nyhed

Tag dine kursustimer når det passer dig
Se vores kurser