Artikler
2023-12-29

Året der gik i revikatbranchen - 2023

Året 2023 har været et år med både udfordringer og udvikling for revisorbranchen. På den ene side har der fortsat en stor efterspørgsel efter revisors ydelser, og på den anden side har der også været en række nye krav og udfordringer, som revisorerne har skullet forholde sig til.

Ny lovgivning om bæredygtighedsrapportering

Et af de vigtigste politiske initiativer i 2023 var vedtagelsen af en ny lovgivning om bæredygtighedsrapportering. Den 31. juli 2023 vedtog EU-Kommissionen de nye European Sustainability Reporting Standards (ESRS), som alle virksomheder, der er underlagt Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), skal anvende. Det forventes at blive indarbejdet i den danske regnskabslov i 2024. 
Loven stiller krav om, at alle større virksomheder skal udarbejde en bæredygtighedsrapport, der redegør for deres miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige indsats. Revisorerne forventes at få en central rolle i at hjælpe virksomhederne med at rapportere korrekt i forhold til de nye bæredygtighedskrav.

Udfordringer med arbejdskraft

Revisorbranchen står også overfor udfordringer med arbejdskraft jf. en stor undersøgelse lavet af Epinion på vegne af FSR. Der er mangel på revisorer i Danmark, og det kan være svært for revisionsvirksomheder at tiltrække og fastholde medarbejdere. Der skal være større og mere fokus på nøgleemner som “work-life balance”, “fleksibilitet” og “overarbejde”. Dog viser undersøgelsen imidlertid også, at der faktisk er meget høj tilfredshed i branchen, når det kommer til udviklings- og karrieremuligheder.

Øget digitalisering

Digitaliseringen er en anden stor udfordring, som revisorerne står over for. Virksomhederne bliver stadig mere digitale, og det betyder, at revisorerne skal kunne arbejde med nye teknologier og datakilder.
AI og robotterne er godt i gang med at indtage deres plads - også på revisionskontorerne. Forventningerne er høje til hvad disse nye digitale medarbejdere kommer til at kunne hjælpe med, men samtidig er der nok også mange, som endnu ikke helt har taget denne nye teknologi til sig. 
Den digitale forandring sker hurtigt nu, så følg godt med i alle de nye muligheder. Måske er din næste medarbejder eller kollega digital.

Vi har samlet nogle konkrete kurser til dig, der kan forberede dig til det nye år 2024:

Lær om bæredygtig rapportering
Sådan kommer du i gang med ESG
Bæredygtig Due diligence

Udvikl dine kompetencer inden for digitalisering
Fra Excel til AI fremtidens digitale revisor
Byg din egen revisor robot

Hold dig fagligt ajour
Aktuel Revision 2023
Aktuel Regnskab 2023

Aktuel Skat 2023

Aktuel Moms 2023

2023 har budt på betydningsfulde udviklinger for branchen og for dig som revisor. Næste år bliver sikkert ingen undtagelse og der er allerede nu udsigt til en del nyheder og forandringer, som vil påvirke din hverdag som revisor. 


Vi ønsker dig et godt nytår!

Disse kunne også have din interesse?